suomenkielen-opetus

Vuorovaikutus ja yhdessä tekeminen
Osallisuus ja voimaantuminen
TEKO - Tehostettua kotoutumista Hervannassa

Mielekästä tekemistä Hervannassa
_Q6A9948

Hervanta yhdessä -kahvila on hervantalaisten yhteinen kohtaamispaikka ja avoinna keskiviikkoisin klo 16-20.  Kahvila toimii Hervannan vapaa-aikakeskuksen 2. kerroksessa.

Kahvilassa on vaihtuva ohjelma, josta voit lukea lisää toiminta-osiosta. 

Muuta: 
Suomi-arabia Tandem-kahvila Kototorilla tiistaisin klo 16-17.  

Miesten futsal-pelikerho vapaa-aikakeskuksen isossa palloilusalissa torstaisin klo 16-17. 

Uutta! Naisten liikuntakerho perjantaisin klo 14-15 Hervannan vapaa-aikakeskuksen isossa balettisalissa. Ei ennakkoilmoittautumista. 


Kototori neuvoo maahanmuuttajia
20170718_125627

Ihmetyttääkö elämä ja arki uudessa kotimaassa? Kototorilla sinua neuvovat kaupungin sosiaalityöntekijä ja sosiaaliohjaaja tukenaan moniammatillinen tiimi. 

Omakielistä neuvontaa on tarjolla tiistaisin 9-12 (somali) ja 13-15 (dari) sekä perjantaisin 12-15 (arabia). 

Ajankohtaista: KELA:n asiantuntija jalkautuu Kototorille perjantaina 3.11.  klo 12 -15. Jos sinulla on jotain kysyttävää etuuksiin tai asiointiin liittyen,  kannattaa tulla käymään! 

Tule mukaan Kototori-raatiin kehittämään toimintaa ja parantamaan palveluja! Lisätietoja raadin toiminnasta saat hanketyöntekijöiltä. 


Vapaaehtoistoiminta yhteisön tukena
20821105_2017900198235664_390659602_o

Mitä sinä haluaisit tehdä yhtenäisen Hervannan kehittämiseksi? Vapaaehtoistoiminta tarjoaa väylän auttaa ja vaikuttaa.  

Etsimme Kototorille vapaaehtoistyöntekijöitä seuraaviin tehtäviin:
- yhteisökahvilan ohjaajaksi
- maahanmuuttajan avuksi neuvomaan lomakkeiden täytössä, arjen asioissa, lääkärikäynneillä yms. 

Ota rohkeasti yhteyttä meihin ja kerro toiveistasi. Aikaisempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä et tarvitse ja voit auttaa silloin kuin haluat, sen verran kuin haluat.

Lisätietoja vapaaehtoistyöstä: www.vapaaehtoistyö.fi (Tampere)Kaapeli-yhteisövalmennus alkaa Hervannassa keväällä 2018 - ilmoittaudu mukaan!

Oletko miettinyt, miten yhteisöllisyyttä voisi vahvistaa Hervannassa? Miten löytää ja valjastaa oma osaaminen ja voimavarat yhteisön käyttöön? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Kaapeli-yhteisövalmennuksen avulla.

TEKO-hanke yhdessä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa toteuttaa Kaapeli-valmennuksen sarjan Hervannassa vuosina 2018-19. Ensimmäinen valmennusjakso alkaa maaliskuussa 2018 ja käsittää yhteensä viisi tapaamiskertaa. Valmennus pidetään suomeksi, mutta apuna käytetään myös englantia ja tarvittaessa muita kieliä (arabia, dari, somali, venäjä).  Opetusmenetelmä on toiminnallinen.  Osallistuminen valmennukseen on maksutonta. 

Kaapeli-valmennus perustuu kansainvälisenä yhteistyönä kehitettyyn Cable-metodiin (Community Action Based Learning For Empowerment). Sen tavoitteena on palvelunkäyttäjien voimaantuminen, osallisuus ja vastuunotto itsestä sekä omasta yhteisöstä. Lisäksi Kaapeli uudistaa ja vahvistaa ammatillista yhteisöllisyyttä ja kehittää yhteisörakenteita. 

Kaapeli-valmennukseen otetaan 25 osallistujaa kerrallaan ja ilmoittautua voit jo nyt! Lisätietoja antaa yhteisökehittäjä Aku Hakulinen p. 040 804 8121 ja s-posti: aku.hakulinen@evl.fi 

Tule mukaan kehittämään itseäsi osana yhteisöllistä Hervantaa! 
Kototori's address:

Hervanta Leisure Center, Cafeteria

2nd floor (to the right from the foyer)

Lindforsinkatu 5, 33720 Tampere